Monday, December 27, 2010

OK. Fine!! Hari ni dah 27 HB | Semangat Baru




" OK. Fine !! Hari ni dah 27 hari bulan. "




Errrk ??!! Ehehe. Hai korang.. Sori. Tadi Emo sikit. Sikit je. Tak banyak pun hehe Hari ni 27 hari bulan kan ?? hehe



Huh ?? What ?? Kenape Wana tanya ?? 




Tak de pape. Saje je. Kot kot tersalah tarikh ke. Adeyh !! Alasan tak munasabah !! haha OK. Wana nak berterus terang ye. Mulai pagi ni , Wana dah jarang online. Apatah lagi blog. Maybe , Wana jarang kot bukak blog. Kalau ada masa terluang , Wana akan balas Blogwalking korang. Jangan risau ye. Apa yang penting , Wana rindu sesangat ngan korang. Esok , Wana dah tak ada kat rumah. Dah tak boleh guna ayat "Adeyh!! Bosannye duduk kat rumah!!"  Ayat tu dah tak de dah. Wana kena sambung study. Kat mana ?? Itu rahsia beb hehe Sori ye korang. Nanti kalau Wana dah bersedia , Wana akan bagi tahu korang. Jangan risau k :)




Blog Saya Baru Setahun Jagung

Huwaa !! Bukan Setahun jagung. Setahun pun tak sampai lagi. Baru jek 8 bulan. Bulan April Wana mula buat account blog. Tu pun sebab terpengaruh ngan Akak Masit. Dia punya blog buatkan Wana tertarik. Tertarik nak join buat blog jugak. Tapi....taaaaapiiiii.....hehe selama empat bulan Wana tak active ngan blog. Dari bulan April sampai la bulan August , blog Wana memang tak sentuh langsung. Serius Wana cakap , time tu memang Wana masih blur lagi pasal blog. Nuffnang pun Wana tak tahu langsung apa kepentingan Nuffnang ni. Disebabkan Ell [Allienelliz] , Wana tahu serba sedikit tentang dunia blog. Terima kasih Ell. Wana hargai sangat sangat. Tanpa bantuan Ell , blog Wana tak akan jadik macam ni . And tak lupa juga Wan Hazel , CheQpPJoY dan semua yang terlibat samada secara langsung or tak langsung , Wana nak ucap terima kasih banyak banyak sebab korang memang banyak bantu Wana selesaikan masalah mengenai blog. 

Wana sebenarnya budak baru belajar. Wana banyak rujuk kat blog blog laen especially blog tutorial [Mari Bina Blog , Teknik Buat Blog , Tutorial Untuk Blog] Memang tak rugi kalau korang singgah kat blog dieorang. Memang banyak info yang akan korang dapat. BEST!! Lepas singgah blog dieorang , gerenti korang TERSENYUM.



Heeeh 




Tak lupa juga pada kengkawan yang follow Wana. Thanks sebab follow Wana. Terima kasih sangat sangat. I Luv U all damn much lah!! Tanpa korang , sape la Wana kan huhu I think nak buat award untuk korang. Tapi , belum sempat lagi looorh. Banner pun tak ada lagi. Banyak lagi benda yang Wana kena belajar. Kalau Wana dah ready semua tu , Wana bagi tau korang k :D




Happy New Year

Dah nak 01 Januari loorh. Tinggal berapa hari je lagi. Ni yang Wana nak list kan semua perkara yang Wana KENA TUNAIKAN untuk tahun hadapan. Wana kena buat list ni awal awal sebab maybe , Wana jarang kot buat post. First time Wana buat post panjang berjela macam ni hehe. Law korang rajin baca , korang boleh la baca. Kalau dah rasa cam malas , scroll je ke bawah then klik button LIKE pastu komen haha OK. Ni la antara perkara yang Wana kena tunaikan and hindarkan :



Sentiasa bersiap sedia pada awal semester untuk menentukan kejayaan.



Melakukan sesuatu kerja tanpa disuruh / dipaksa atau ditentukan oleh orang lain :
            **Dalam kelas - Sentiasa memberi tumpuan kepada aktiviti pelajaran 
            **Waktu lapang - Diisi dengan aktiviti ilmu
           **Di rumah / asrama - Mengulangkaji pelajaran , membantu keluarga dan bekerjasama dgn rakan   sebaya
            **Waktu Solat - Bergegas untuk menunaikan solat (seelok-eloknya berjemaah)
            **Waktu cuti - Sebahagian besar masa untuk mengulangkaji pelajaran

Merasa sayang kepada masa.

Memastikan aktiviti kehidupan harian diurus dengan baik.

Sanggup mengatakan "TIDAK" kepada aktiviti yang merosakkan , merugikan masa seperti rokok , cinta , lepak, ponteng, dan bermain-main.

Gemar berada di tempat belajar.





Ceh !! Ayat macam skema kan ?? haha Walaupepun , benda ni semua Wana always kena pegang. Jangan goyah k :) Kalau korang nak ikut pun boleh jugak. Wana tak larang :) OK lah korang. Kesian korang kena layan celoteh Wana yang berjela jela ni. Korang , awal awal lagi Wana nak ucap 




Selamat Tahun Baru 2011. Semoga impian Wana and korang semua akan tercapai. InsyaAllah. Aminn.. :D




Jumpa lagi di lain post ye. Tata !! Miss U all damn much !!



Saturday, December 25, 2010

Tutorial Side Bar Hide & Seek

Salam...


Hai korang. Korang apa khabar?? Wana sihat sihat jek. Dah terlebih sihat kot. 27 HB ni Wana dah tak ada kat rumah sebab nak jalankan tanggungjawab Wana sebagai student *Aiceceeh !! Nyampah aku dengo* OK lah. Wana buat tutorial ni sebenarnya nak tunaikan hasrat Apai :) and Wana nak share kat korang sekali. Bak kata pepatah,  Sharing is Caring an?? hehe

U are welcome Apai :) Ahak :D



OK. Kalau korang still confius , korang cuba letakkan cursor kat ShoutBox Wana. ShoutBox tu tetiba boleh Hide and Seek an?? Nama bombastic benda alah ni Jquery Tab Menu According. Camne boley dapat nama cam gitu , tu Wana tak berapa nak tau hehe Korang boleh je tanya En. Google. Gerenti dia boleh jawab. Ahak :D Uiiih!! Pembuka kata panjang betul. Sori ye korang sebab tunggu lama sangat hehe

  1. Cam biasa , korang bukak Dashboard >>> Design >>> Add gadget>>> HTML/Javascript.
  2. Pastu , korang Copy kod kat bawah ni then Paste dalam kotak HTML/Javascript.

<style type="text/css">h5 {font-family: trebuchet-ms, arial, tahoma;font-size: 13px;padding: 0 0 1em;font-weight:bold;color: #ffffff;}.msg_list {list-style: none;margin: 0;padding: 0;width: 100%;}.msg_head {padding: 5px 10px;cursor: pointer;position: relative;background-color:#F80680;margin:1px;}.msg_body {padding: 5px 10px 15px;background-color:#F4F4F8;}</style>

<script type="text/javascript" src="https://sites.google.com/site/jquery01/tabmenuaccordion.js"></script>
<script type="text/javascript">$(document).ready(function(){//hide the all of the element with class msg_body$(".msg_body").hide();//slides the element with class "msg_body" when paragraph with class "msg_head" is clicked $("#firstpane h5.msg_head").click(function(){$(this).next("div.msg_body").slideToggle(700).siblings("div.msg_body").slideUp("slow"); });//slides the element with class "msg_body" when mouse is over the paragraph$("#secondpane h5.msg_head").mouseover(function(){$(this).next("div.msg_body").slideDown("slow").siblings("div.msg_body").slideUp("slow");});});</script>
<div class="msg_list" id="secondpane"><h5 class="msg_head">Tajuk 1</h5><div class="msg_body">
Masukkan kod disini.
</div>
<h5 class="msg_head">Tajuk 2</h5><div class="msg_body">
Masukkan kod disini.
<h5 class="msg_head">Tajuk 3</h5><div class="msg_body">
Masukkan kod disini.
</div></div>
Tulisan yang warna Orange tu , korang boleh ubah warna ikut cita rasa korang

Tittle Fon : #ffffff
Background Tittle Box : #F80680
Background Accordian Box : #F4F4F8

Tajuk 1 , 2 , 3 tulis je apa yang korang suka. [ Chit Chat Box/ Hot Commenters etc ]
Masukkan Kod Di Sini korang punya kod widget ShoutBox / Top Commenters / Top Post  etc.

   3.  Klik Save.


Ok. Tu saja tutorial Wana yang tak seberapa ni :) Kalau ada pertanyaan , korang boleh tinggalkan komen korang dekat comment box. Jumpa lagi di lain post. Tata !! :)






Thursday, December 23, 2010

Game Request Facebook??! Arrrggh!! Please r

" Fuyooo. Banyaknye game request aku. "


Salam.. Hai korang :)


Hari ni , Wana nak cerita pasal GAME REQUEST yang ada kat facebook. Tiap tiap kali Wana bukak FB , ade je game request. Tak tahu dari sape. Kalau Wana kenal tak pe la jugak kan haha Rajin betul hantar game request. Wana nak je cakap , " Sori , Wana dah tak join game ni hehe " Bukan ape. Wana tak de masa kot nak join game yang ada kat Facebook tu. Dulu dulu , masa mula mula ngah ketagih Facebook , ada la jugak. Tu pun tak selalu. Less than 5 kot dalam setahun haha. Lagipun , sekarang Wana dah jarang bukak Facebook hehe.

Yup , memang tak menjejaskan Wana pun. Tapiiiiii.............. KALAU DAH 1 HARI HANTAR MORE THAN 5 REQUEST , APA TAK JADI BANYAK UH?? KALAU SEMINGGU?? SEBULAN?? BERATUS RATUS KOOOT haha 




Ada 19 request. Sebelum ni , Wana dah HIDE request tu semua. Dalam beberapa jam , " Aik ??! Ada agi?? " haha Sabo je la. Wana ingat nak IGNORE ALL REQUEST FROM *****. Tapi , tak sampai hati la pulak kan. Baik HIDE jek. Rajin bebeno r aku ni. Sanggup nak HIDE satu persatu. Banyak lak uh hehe. Tapi tak pe. Wana memang suka klik klik button. Aiceceh !! Especially button LIKE. Suke betul :D

Korang mesti ada mengalami benda yang sama cam Wana kan?? Atau pun suka hantar request game kat member hehe. Tak de ah. Gurau jek :) Tak pe , kalau ada masa Wana join k. Jangan risau haha.

K lah. Itu je kot yang Wana nak cerita. Tak mo ah cerita panjang panjang. Nanti kalau ada masa lapang , Wana buat post baru k. Jumpa lagi di lain post. Tata !! :)

Wednesday, December 22, 2010

Edit Gambar Ni, di Kira TIPU ke??

Fuyooo. Tajuk HOT meyh haha. Jangan marah ye. Ni sekadar pendapat and pandangan Wana saje. Setelah Wana teliti , dan lihat segala macam gambar yang ada kat mana mana lah samada kat Facebook , Magazine etc macam suatu PENIPUAN. [Uiih !! Cam ganas je ayat] We must look forwad k. Zaman sekarang dah canggih. Law nak buat gambar yang PERFECT just edit je. Tak perlu nak risau. Law ada jerawat besar gabak boley je erase haha 







Tapi , ni memang dah hakikat kan ?? Wana pun buat macam tu jugak. Main edit edit gambar , biar nampak cun cikit. Korang of course ada main edit edit gambar. Law tak banyak , sikit pun ada jugak la kan?? hehe. Pengakuan jujur , Wana memang suka edit gambar. Tak kiralah gambar pemandangan ke apa ke. Suka sangat sangat. Gambar yang buruk sudah semestinya akan jadik lawa kan ?? hehe Tapi , tak semua orang buat macam tu. Ada sesetengah orang tak berapa suka edit gambar , mereka lebih suka yang original. Tapi , kalau nak lebih PERFECT , law comel manapun tetap nak edit jugak. Sebab tu Wana kata mostly , semua gambar gambar yang ada tu adalah suatu PENIPUAN. PENIPUAN KEPADA DUNIA AND SEMUA ORANG. Yang kurang cantik jadik cantik. [Pada hakikatnya , gambar yang asal biase biase je.] Zaman sekarang , apa apa pun boleh buat. Semua dah canggih beb haha



Cara & Posisi Amek Gambar

Kalau gambar nak jadi cantek , tak semestinya kena edit je. Cara and posisi amek gambar pun kena betul. Baru nampak cun :) Jom layan video ni jap.





Jodoh di Alam Maya

Huuuu. Ni yang tengah famous skang ni hehe Zaman sekarang boleh dikatakan ramai la jugak orang yang dapat jodoh di alam maya [Facebook , YM , Blog] tetapi berkekalan [Tahniah!! :)] dan ada juga yang sebaliknya huhu. Sebabnya , lepas jatuh hati kat satu gambar[Especially for person k] Sekali je pandang , PERRGH !! Cun malatop !! Fulamaaaak. Nak usha r. [Ceh !! Contoh je k :)] Hakikatnye ?? Dah kena edit beribu ribu kali uh. Hehe [Peeuw!!] Tapi , Wana nak bagitahu , walaupun korang tak edit gambar korang , korang semua tetap cantik , tetap macho :)[Bukan nak bodek ok] 





'Jodoh' Di Tangan Tuhan

Apesal cerita sal jodoh nih ?? haha OK. Berbalik kepada tajuk , jodoh memang di tangan Tuhan. Kalau dapat jodoh kat Facebook nak buat camne kan ?? haha Dah jodoh la katekan. Tapi , bak kata orang , jodoh jangan dikejar. Kalau kejar , nanti makin jauh 'DIA' lari. Fuyoo. Jauh sangat ke 'DIA' lari ?? haha Kita semua pun tak tahu jodoh kita macam mane , dapat kat mana. So , wait and see je la. Jangan risau. Satu  hari nanti JODOH korang akan datang jugak. Weeee.






Edit Gambar Tetap BEST !!

Walaupepon , edit edit gambar ni tetap BEST !! Just for fun kan ?? Muka nak jadik DORAEMON ke , POKEMON ke , SAILORMON ke. Asalkan tak menyentuh mana mana pihak. Semua boleh buat punye. Kacang je haha. [Ingat senang ke nak edit edit gambo huhu]Apa yang penting , Wana memang suka edit edit gambar. Lagipun , zaman sekarang edit edit gambar ni memang popular & memang ada kelebihannya tersendiri. BEST looorh :)

Thumbs Up!!



Ok lah korang. Wana rasa dah banyak sangat kot Wana bebel. Entah apa apa entah. Main taip jek haha :D OK lah korang. Jumpa lagi dilain post ye. Tata !! :)



P/S : Entry ni mengenai pendapat and pandangan Wana . Tak sentuh mana mana pihak k. Sama ada yang hidup ataupun yang dah meninggal dunia. PEACE NO WAR!! :D

Monday, December 20, 2010

Giveaway Separuh Jiwang


Hai korang !!  :)






Sebenarnya Wana dah lama kena tag ngan Miss Yaty , tapi sekarang baru nak join GIVEAWAY SEPARUH JIWANG  ni *ahak*. Dah sah sah disebabkan penyakit 'M'. Haiiish !! :D[Sori Miss Yaty & thnx sbb tag saye :)]  Wana just nak cube  nasib jek. Kot kot dapat hadiah dari BUKAN BELOG JIWANG TAPI SEPARUH JIWANG [Ada 2 penaja tuu.. FuyOo]


Syarat-syarat

  • Buat satu entri bertajuk 'Giveaway Separuh Jiwang'..buat entri simple2 pun takpe..
  • Mesti follow blog weeda ni supaya senang nak tahu update pasal GA ni..kalau nak unfollow balik lepas habis GA ni pun weeda tak kisah.
  • Letak banner kat atas ni dalam entri tu dan link kan ke entri ni..dan letak banner kat sidebar jugak..
  • Tinggalkan link entri giveaway korang kat kotak komen entri ni..
  • Tag 3 orang kawan ye..
  • Tarikh tutup GA ni adalah 3 Januari 2011...sebulan tempoh GA ni tau..



Mangsa tag 
- Firdani -
- Sepatu Hijau -
- Wawa -




.....Weee.....

Korang korang yang kena tag nih GUD LUCK ye hehe. Sesape yang nak join giveaway ni pun boleh jugak. Just klik kat banner tu k :) Tarikh tutup 03 JANUARI 2011. Gud luck !! Tu saje dari Wana. Jumpa lagi di lain post ye. Papai !!

Sunday, December 19, 2010

Kontest Blog Terkemas

HellOOoo !! Ahak !!




Wana nak join this contest !! hehe Tetibe excited lak LOL. Tadi Wana BLOGJOGGING , tetiba terbaca lak satu entry mengenai contest ni kat blog WunnyNiwaa. Macam best la contest ni. Walaupon blog Wana tak berapa nak kemas , Wana tetap nak join jugak sebab nak memeriahkan lagi contest nih :D Kot kot tetibe ada rezeki , termenang la pulak [haha berangan sudah] Hadiah yang mereka nak bagi memang MISTERI & MANTOP !! mesti BESH an ?? [ I want kapal jet satu.. Please..hehe Tak de ah !! Gurau jek :)] Kalau nak tahu lebih lanjut klik kat banner tu k :) Sebelum tu !! Wana kena penuhi dulu syarat syarat wajib yang diaorang bagi. [ Wana amek sebijik kat blog Hana. Sowi ye hehe :) ]



  1. Follow blog hana and Fyza . tak follow pun takpe but make sure korang salu update dengan blog kitorang ok :D
  2. make sure korang ada blog tau! no blog . no contest, no present ! hahah .
  3. buat satu entry dengan tajuk Kontest Blog Terkemas . amek banner tu sekali and make sure link kan terus ke blog hana atau link entry kontest ni .
  4. bila dah buat, bagi link entry korang dekat ruangan komen hana ok . submit link entry dekat blog hana je tau . senang sikit . kang tercicir habis kena pelengkung ngan korang . haha .
  5. kontest ni terbuka kepada semua warganegara malaysia tak kira umur dan jantina.
  6. tag 3orang blogger ok :)
  7. 3 orang pemenang je akan dipilih . kalau nak tambah nanti kitorang gitau . haha
  8. update : sebab takut ramai sangat, limit untuk join 1000 orang sahaja . kalau nak tambah hana bagitau :)



    OK. Semua dah settle. Banner dah ada kat atas uh & Wana dah follow kamu berdua [Fiza & Hana]. Tinggal nak tag je. Wana harap tak terlambatlah huhu.


    Wana nak tag :
    - Aten -


    - Silah de Vila -


    - Atyn Akmal -


    Itu saja dari Wana. Tarikh tutup contest ni 1 FEBRUARY 2011 taw. Sesape yang nak join klik je kat banner kat atas tu ye. K... Jumpe di lain post. Daaa.. :)

    Hey Ayam DEBAB !! Kamu memang CEDAP !!

    Heyp !!



    Lama nya Wana tak update BLOG !!! :D Hai korang... Korang apa khabar ?? Wana sihat.. Alhamdulillah..hehe Dah lama Wana menghilang ek. Tak update blog dalam 5 hari [last update 14 HB. Wow !!] Biaselah , busy an nak prepare wat itu ini. Aiyyo.. Letih meyh. Lagipun , Wana tinggal satu minggu je lagi bersantai santai kat rumah. Minggu depan maybe Wana tak bukak kot blog nih. Law sempat je Wana akan bukak. Dah sambung study an huhu Tapi takpe !! Perjuangan mesti di teruskan !! :D



    Ubah Background Blog
    Korang... Korang jangan terkejut lak bila tengok blog Wana nih. Wana dah ubah background dan seangkatan dengannya *haha* Dulu serba gelap & hijau [Cam dalam HUTAN] Naik BORING Wana nengok [Apatah lagi korang an ?? haha] Apalagi , Wana ubahlah dari background gelap kepada yang TERANG !! Wana gabungkan warna pink [warna kegemaran remaja remaja wanita. Ececeh !!] , hijau & krim [Saja nak tambah haha]. Pastu , ada blink blink star cikit. Kire OK r tuuu.. So , tak delah boring sangat an hehe.



    Ayam Debab !! 
    Haaa.. Sebenarnya Wana nak cerita pasal AYAM DEBAB nih. *macam minah kepoh lak huhu*  Semalam Wana pergi jalan jalan nak beli barang cikit. Then , Wana ternampak ayam yang sangat sangat debab [Still hidup aw , belum disembelih agi huhu] Law disembelih buat AYAM GOLEK gerenti SOOODAP !! haha Dah r tengah lapo time tu. Ayam uh ngah berjalan , leyh lak terbayang bayang AYAM GOLEK ngah bergolek golek depan Wana. MMmm...Nyum nyum !! haha


    Saiznye sebijik cam ni. Beso !! [Ni contoh je k]





    AYAM GOLEEEEK..SODAPNYE..





    Ayam Kampung Lagi Elok Dimakan Berbanding Ayam Bandar
    Ahaa.. Dengar tajuk je pun dah macam hangin je an haha Mula mula Wana pun macam tu jugak. Ye la , selalu la gak kita makan ayam [Ayam goreng , ayam golek , ayam percik] Semuanye tu daripada ayam bandar. Mungkin disebabkan isi nya yang banyak , dan lembut. Kalau ayam kampung , isi memang ada. Tapi special cikit. Isi nya kenyal dan tak berapa nak banyak haha. Lagipun sekarang , orang lebih suka makan ayam bandar [Termasuklah Wana sendiri] sebab ayam jenis ni mudah dicari. Uiiih !! Sedap uh !! Ada sesetengah orang kata , ayam kampung memang sedap & menyihatkan. Lagi lagi buat sup. Mmmm...Delicious !! Sebab apa menyihatkan ye ?? Maybe , ayam kampung tak disuntik dan tak banyak lemak kot hehe

    OK lah. Dah banyak sangat Wana bebel. Nak buat keje lain nih. Law sempat Wana nak BLOGWALKING cekali hehe. 



    OK semua...  Jumpa lagi di lain post ye. Papai !!

    Tuesday, December 14, 2010

    Nak tukar LAYOUT FACEBOOK yang baru kpd yg lama

    Salam... ceria !!




    Hai !! Korang semua apa khabar ?? Sihat ?? Kalau sihat , Alhamdulillah syukur... Law kurang sihat , cepat cepat mam ubat ye. Nanti sape yang susah ?? Wana jugak yang susah *ehe apesal terselit nama aku lak ?? huhu*

    OK lah. Amacam tajuk entry kali ini ?? Menarik tak ?? *hehe* [Entry berani mati nih huhu] Mesti ada di kalangan korang yang dah tahu an ?? Tapi tak pe. Wana nak share jugak untuk sesiapa yang belum tahu lagi tentang ni :) 

    Emm... Korang rasa selesa tak ngan layout FB yang baru ?? Kalau dah rasa selesa , Wana nak ucap SYABAS k. Sebab dah pandai menyesuaikan diri ngan layout yang baru :) *ececeh !!* 

    Kepada sesiapa yang rasa tak selesa walaupun dah beberapa minggu kita gunakan , *ceh !! yeke ?? maen hentam je huhu* Meyh join Wana selesaikan masalah tu. Jom !! :)




    Firstly , korang bukak ACCOUNT FB korang , then klik ACCOUNT SETTING.











    Pastu , korang akan nampak perkataan DEACTIVATE ACCOUNT ( kat bawah sekali ) Korang klik jek DEACTIVATE.









    Hah !! Yang ni korang jangan takut k. Kat situ memang banyak reason yang dia nak. Korang just pilih  "THIS IS TEMPORARY. I'LL BE BACK."  Then klik CONFIRM.







    Pastu , dia akan keluarkan PASSWORD CONFIRMATION & SECURITY CHECK. Korang taip je k. Taip dengan betul.








    Lepas korang klik SUBMIT kat SECURITY CHECK , akan automatic SIGN OUT dan akan tulis camni. *tengok gambar bawah*






    OK. Ekh ??! Belum selesai lagi !! Korang tinggalkan FB uh dalam 15-20 minit. Then , korang SIGN IN balik. Lepas SIGN IN , korang akan dapat tulisan camni kat HOME korang *tengok gambar kat bawah*







    Pastu , cuba korang tengok PROFILE korang. Amacam ?? Jadik tak ?? hehe *Jangan hepy sangat ye haha*







    OK lah. Sampai sini saja untuk kali ni. Kalau korang nak bertanya letak je kat ruang komen ye. Itu saja. 

    Selamat Mencuba !! Tata.. :)








    P/S: Law tak jadi , awal awal lagi Wana nak mintak maaf kat korang huhu. Wana dah try dah. FB ni memang akan tukar ke layout yang lama. Tapi , dia bengong ckit *haha* Layout FB ni akn tukar tukar , kejap layout lama...kejap layout baru *Wana rasa belit belit kot ayat Wana nih huhu* OK lah. Korang cuba lah dulu ye. Baru tau apa yang Wana maksudkan uh haha. Kalau nak lah. Kalau tak nak pun tak pe. Better korang kekalkan je layout yang baru uh. Penat penat Mark Zuckerberg buatkan layout yang cantek tuk kita *haha* Dalam hati menyesal sebab tertekan "get a new profile" huhu. 

    Sunday, December 12, 2010

    Adeyyh !!

    Hai...




    Korang semua cam mane hari ini ?? OK ??! Kalau OK , baguslah :) Wana hari ni tak de mood loorh. Tetibe semangat Wana hilang. Adeeyh !! Tak suke !! Sape entah yang amek semangat Wana ni. Ciss !! *haha gurau je*

    Finally , tadi , Wana pergi keluar rumah kejap. Kot kot semangat tu datang balik. Tetibe , Wana ternampak something , interesting !! Wana pun pegi dekatlah. Then , amek. Ouh God !! So cute !! 








    Hidung dia luka. Tak tau sebab apa.



    Semangat Wana dah datang !! Heee..BESH !! *haha*
    " Icik !! You dah wat saya hepy lOorh.." :D



    Segala masalah & stress yang ada kat Wana hilang serta merta !! Zuuup !! Betapa kuat nye kuasa MAGIC yang ada kat Icik nih :D

    So , memang betul la an , orang kata binatang peliharaan tu , boleh hilangkan stress !! Wow !! So amazing !! :D

    OK lah. Wana sebenarnye dah lame tak BLOGWALKING. *Ceh !! Padahal , baru je semalam* 



    OK !! Mase tuk berBLOGWALKING. 
    Korang , wait for me k. Jap agi Wana sampai kat blog korang :D



    Tata...

    Friday, December 10, 2010

    STYLE terbaru FB , memang betul betul BEST !!

    Salam ceria korang...



    Hai...Jumpa lagi.. Wana nak buat entry paling special hari ni. Pasal FACEBOOK. Disebabkan ramai member member Wana bercerita pasal STYLE FACEBOOK terbaru ni , tetiba , tangan Wana macam terasa gatal lak nak menaip *haha*

    Seriously , Wana cakap , Wana happy sangat sangat lepas tengok FB *apa tak bengong uh haha* Fikiran Wana yang kusut masai makin serabai Wana rasa *haha*



    CONTOH !! :D




    Tapi tak apa.. Lagipun sekarang Wana dah jarang bukak FB uh. Blog je la peneman Wana sekarang *ngehngeh* Hijaaaaauu jek. Rasa tenang un ade.. ' Green Makes Me Happy ' looorhh.. haha *haish !! Dh2 !! Cukup !! huhu*

    OK lah. I hope , pengasas FB ni akan tukar style FB yang lebih elok daripada yang sekarang. *Harap harap sangat nih :D*  Ehem !! Kalau nak tunggu Wana jadik pengasas nya memang berkurun kot *haha mengarut !!*




    Korang pulak macam mane ye ?? Apa pendapat korang tentang ni ?? Law boleh , cerita la sikit *hehe* 

    Wednesday, December 8, 2010

    Firdani ' Teka Nama Contest '

    Salam Sejahtera semua...



    Hari ni Wana nak sahut cabaran dari Firdani Love Story , Firdani ' Teka Nama Contest ' di tag oleh Cempaka Melati * Wow !! Tengs coz tag saya k :) *

    OK. Sebelum tu Wana kena penuhi SYARAT SYARAT PENYERTAAN nye dulu :)




    *************************







    Wana Tag





    ******************




    OK. Tu saje. Tarikh tutup penyertaan 24/11 - 15/12. Law korang semua nak join boleh jgk. Just klik kat banner tu k :) Tata.. 

    Mekacih !!

    Salam Bahagia semua..


    Hari ini Wana dapat AWARD dari mereka berdua yang sangat sangat baik hati , Atika Aula  & Shidah 2020. Tengkiu so much !! :) 



    Photobucket
    From Shidah 2020 :)


    From Atika Aula :)




    Tengkiu ye korang. Korang punye AWARD sangat sangat cute !! :) Nanti Wana simpan elok elok k *hehe*  :D