Tuesday, February 15, 2011

Salam Maulidur Rasul | Detik Detik Pemergian Rasulullah S.A.W

Salam readers..

Korang semua apa khabar?? Sihat?? Aku alhamdulillah sihat. Awal jugak ek aku bgun hari ni hehe by the way, aku nak ucap Salam Maulidur Rasul khas untuk semua umat Islam di Malaysia or di mana mana sahaja anda berada. Sempena Hari Maulidur Rasul ni, aku nak bagi korang tengok video klip ni " Detik Detik Pemergian Rasululllah SAW " Sungguh aku cakap yang aku rindu sangat sangat dengan Rasulullah walaupun tak pernah berjumpa. Sebenarnya , Baginda Rasulullah banyak berkorban untuk kita sebab Baginda sayang sangat sangat dengan umat nya. Tanpa bercerita panjang, jom kita hayati klip video ni




" Ya Allah!! Dasyat nian maut ini. Timpa kan sahaja semua siksa maut ini kepada ku, JANGAN PADA UMAT KU " [potongan ayat Rasulullah S.A.W, dari klip video tadi]

Sungguh! Terharu dan menangis selepas aku bace ayat tadi. Ya Allah! Aku sayang & rindu sangat sangat ngan Baginda Rasulullah =( Sebelum itu, aku nak share something about Valentine's Day. Korang better baca k. Artikel ni menerangkan tentang sejarah kewujudan Valentine's Day. 


After that, pandai pandai la korang fikir and buat keputusan sendiri. Korang kan dah besar and dah tahu yang mana satu perkara baik , yang mana satu perkara buruk. Peringatan ni bukan untuk korang sahaja, tapi...untuk diri AKU jugak. No body is perfect right? Tapi, kita boleyh berubah kalau kita sendiri yang nak berubah. Ok lah. Hari ni aku just buat simple entry jek. Tapi, aku harap entry kali ni sangat berguna untuk korang and diri aku jugak.


OK. Sampai sini saja entry Wana.
" Salam Maulidur Rasul "


Daaaaa.

3 kritikan & pendapat:

dwaty said...

salam perkenalan...

wAnA said...

@dwaty :Salam perkenalan jugk :)

wAnA said...

@dwaty :Salam perkenalan jugk :)