Wednesday, November 24, 2010

CICAK Episod 1 : Air Cicak... Air Cincau

Salam sejahtera.. Kita berjumpa lagi..

Haaaaiih sejak duduk umah ni , ada je cerita kelakar yg aku dapat. Nak tau dapat dari mana ?? haha Of course dari ABAH hehe ABAH memang suka buat lawak. Memang tak kering gusi lah law duduk sama2 ngn ABAH. Asyik nak ketaaaaaaawe aje hehe.

Korang geli tak ngn cicak ?? hehe Of course ada yg geli an an an ?? haha Aku tak geli cicak , TAPI law labah-labah memang aku geli. Lipas... tak geli cuma... takut binatang tu masuk lam telinga jee..sbb tu aku automatic tutup telinga bila nmpk lipas :D

Hah !! Aku nak cite niii...pasal cicak. Sbnrnya , ABAH pun geli cicak.. sbb tu BELIAU cerita pasal cicak ni kat aku :D

Kisahnya bermulanya macam niii....

Kat tempat aku law kenduri kendara niii...dikira wajib ada dalam setiap bulan. Law tak ada memang pelik r. Always tertnya2 , " Tak ada org kawen ke bulan ni ?? " hehe ( contoh je )

Law ada kenduri kendara...of course ada REWANG an ?? hehe [ org Johor panggil REWANG. REWANG tu dikira cam bergotong - royong time kenduri kendara. Contohnya cam masak..buat air..macam2 lah. Supaya Tuan umah tak berapa buzy dan kelam kabut :) ]

Macam biase , ABAH ngn member2 nya lepak kat satu khemah nii. Then , BELIAU ngn member nya lagi sorang di arahkan buat air sirap untuk orang2 REWANG ( Satu cerek beso !! haha )

ABAH pun buatlah air sirap...dah bancuh2...dah godak2...apa lagi , kena try dulu manisnya cukup ke tak hehe.

ABAH , " Nanti ko try ea..."

Member BELIAU , " Wokeh  Bro ( haha ) "

Ngah syok2 tuang , " Aiiiik ??! Nape air tak kuar ni ?? "

ABAH pun tuang la lagi sekali. " Aiik ??!! Tak kuar jgk ??!! "


Member BELIAU, " Cuba tuang agi skali. "


ABAH pun tuang la lagi skali. Tetibe , PLUUUUP !!  HUH ??! CI....CAK !!?? haha ada cicak terlekat kat dalam mulut cerek tu. Bila d'tuang... cicak tu kuar. Kuar ngn air2 tu skali haha :D heee !!

ABAH , " Uiiih !! Cmne nih ??! Tak kan nak buat air lagi skali ??!! Membazir r.."

Member BELIAU , " Orak usah ah ( mksudnya TAK PAYAH ah ) Bagi je org depan. Bknnye dieorg tau pun. "

" Ko r yg bagi. Aku tak nak. "

" Ye r.. ye r "

ABAH just tgk.. jek member2 BELIAU yg lain tu minum air. PEEEERRGH !! Sodap !! Hilang haus kat tokak nih haha

" Meh r minum skali. "

" Tak mo r. Ko minum je puas2 ye "


Hahaha sjk uh ABAH mmg geli tgk cicak. ABAH kalau dah geli bukan lari aw , BELIAU amek kayu... pukul cicak uh saaampai mati , pastu , bagi kat kucing , " Hah !! Amek ko !! " haha

P/S : Lain kali kalau nak guna brg2 dapur kena check dulu..kot2 ada benda asing kt dalam tu ke...untuk keselamatan bersama haha

Comel an ?? :)

2 kritikan & pendapat:

alienelliz said...

nanti aku kasi kau hadiah cicak..haha =)

wAnA said...

boley jee..hahaha =D