Monday, May 2, 2011

Help Me! Korang..Saya memerlukan bantuan...Please..


Haaaaaaai...readers!

Dah lama tak buat post baru. Tetiba rasa macam teruja pulak nak menaip. Sebenarnya, dari  20/04/2011 hingga 30/04/2011 Wana ada final exam. Alhamdulillah semuanya berjalan dengan lancar. Moga moga Wana dapat result yang cemerlang. Amiiin..hehe

So, mulai 30/04/2011 Wana balik umah sebab cuti semester..hehe SUKE SUKE SUKE huhu Oleh itu, [aiceceh!] saya boleh la on9 memanjang FB tak boleyh sangat, nanti ada orang marah haha haaa, yang paling seronok saya boleh buat blogwalking and jengah korang punya blog. Dah lama Wana tak singgah korang punya blog. RINDUUUUU!

....HELP ME!!!!...

Korang korang korang...Sebenrnya Wana ada masalah. Tapi, tak tahu nak selesaikan  macam mana =( Bagi Wana macam besar problem nii. Law nak tahu problem nya apa, jom tengok picture yang Wana dah ambil ni. Jom tengok.




Korang 'ce teka'. Ada nampak macam pelik tak kat picture ni. Maksud Wana kat some file application programe. Law kurang jelas, meyh Wana tunjukkan satu persatu.


Haa. 'Ce tengok' file yang Wana dah bulatkan. Yang deretan bawah tu, sebenarnya Wana tak bukak video real player berderet pun. Takkan la banyak 'bebeno' Wana nak tengok video. Sebenarnya, 


Bulatan nombor 1 tu STICKY NOTE.
Bulatan nombor 2 tu INTERNET EXPLORER.
Nombor 3 dah ternyata tertulis kat situ YAHOO MASSENGER.
Nombor 4 SKYPE.
Nombor 5 file BORLAND C++


Yang tak leyh bla nyer, file BORLAND C++ ! Adoyaai...camne laaa aku nak buat kerja nanti. Tak boleh nak bukak! Cuba korang bayangkan, Yahoo Massenger bukak guna real player?? Apatah lagi Borland?! :(


Semuanya disebabkan
|
|
|
|
|
V
Video 'Tuuuut' sensored [dah tertulis un kat situ. Korang tengok je la sendiri] hahaha



Firstly macam biasela, Wana nak bukak video ni guna 'DEFAULT PROGRAM'. Then, aleh aleh tetibe semua file program berubah jadi real player. Aduyaai! Tension! haha



Sebelum Wana nak bukak PHOHOTOSCAPE ni pun Wana kena bukak DOWNLOAD >> OPEN WITH >> GOOGLE CROME >> PHOTOSCAPE >> RUN



'Cer korang Tengok'. DEKSTOP pun tertukar jadi real player.



MICROSOFT OFFICE WORD? MICROSOFT EXCEL? ADOBE READER?? T_T


Yang fail bulatan merah ni adalah antara fail fail yang amat penting untuk Wana. Tak kira lah untuk buat kerja or everything. Wana tahu, korang semua lagi expert dari Wana pasal selesaikan masalah ni :) Kalau tahu nak selesaikannya, bagi tahu je la yer kat Wana. Jasa korang akan Wana hargai and kenang sampai bila bila ^_^

Hah! sebelum tu, jangan risau k. Sementara cuti semester ni belum berakhir, Wana akan singgah kat blog korang. Tunggu kedatangan saya yer ^_~ 


Tataaa.





2 kritikan & pendapat:

Razni Anuar Razali said...

format jela laptop tu.. hehehe

wAnA said...

@Razni Anuar Razali >> Oki doki hehe ^^