Wednesday, December 22, 2010

Edit Gambar Ni, di Kira TIPU ke??

Fuyooo. Tajuk HOT meyh haha. Jangan marah ye. Ni sekadar pendapat and pandangan Wana saje. Setelah Wana teliti , dan lihat segala macam gambar yang ada kat mana mana lah samada kat Facebook , Magazine etc macam suatu PENIPUAN. [Uiih !! Cam ganas je ayat] We must look forwad k. Zaman sekarang dah canggih. Law nak buat gambar yang PERFECT just edit je. Tak perlu nak risau. Law ada jerawat besar gabak boley je erase haha 







Tapi , ni memang dah hakikat kan ?? Wana pun buat macam tu jugak. Main edit edit gambar , biar nampak cun cikit. Korang of course ada main edit edit gambar. Law tak banyak , sikit pun ada jugak la kan?? hehe. Pengakuan jujur , Wana memang suka edit gambar. Tak kiralah gambar pemandangan ke apa ke. Suka sangat sangat. Gambar yang buruk sudah semestinya akan jadik lawa kan ?? hehe Tapi , tak semua orang buat macam tu. Ada sesetengah orang tak berapa suka edit gambar , mereka lebih suka yang original. Tapi , kalau nak lebih PERFECT , law comel manapun tetap nak edit jugak. Sebab tu Wana kata mostly , semua gambar gambar yang ada tu adalah suatu PENIPUAN. PENIPUAN KEPADA DUNIA AND SEMUA ORANG. Yang kurang cantik jadik cantik. [Pada hakikatnya , gambar yang asal biase biase je.] Zaman sekarang , apa apa pun boleh buat. Semua dah canggih beb haha



Cara & Posisi Amek Gambar

Kalau gambar nak jadi cantek , tak semestinya kena edit je. Cara and posisi amek gambar pun kena betul. Baru nampak cun :) Jom layan video ni jap.





Jodoh di Alam Maya

Huuuu. Ni yang tengah famous skang ni hehe Zaman sekarang boleh dikatakan ramai la jugak orang yang dapat jodoh di alam maya [Facebook , YM , Blog] tetapi berkekalan [Tahniah!! :)] dan ada juga yang sebaliknya huhu. Sebabnya , lepas jatuh hati kat satu gambar[Especially for person k] Sekali je pandang , PERRGH !! Cun malatop !! Fulamaaaak. Nak usha r. [Ceh !! Contoh je k :)] Hakikatnye ?? Dah kena edit beribu ribu kali uh. Hehe [Peeuw!!] Tapi , Wana nak bagitahu , walaupun korang tak edit gambar korang , korang semua tetap cantik , tetap macho :)[Bukan nak bodek ok] 





'Jodoh' Di Tangan Tuhan

Apesal cerita sal jodoh nih ?? haha OK. Berbalik kepada tajuk , jodoh memang di tangan Tuhan. Kalau dapat jodoh kat Facebook nak buat camne kan ?? haha Dah jodoh la katekan. Tapi , bak kata orang , jodoh jangan dikejar. Kalau kejar , nanti makin jauh 'DIA' lari. Fuyoo. Jauh sangat ke 'DIA' lari ?? haha Kita semua pun tak tahu jodoh kita macam mane , dapat kat mana. So , wait and see je la. Jangan risau. Satu  hari nanti JODOH korang akan datang jugak. Weeee.






Edit Gambar Tetap BEST !!

Walaupepon , edit edit gambar ni tetap BEST !! Just for fun kan ?? Muka nak jadik DORAEMON ke , POKEMON ke , SAILORMON ke. Asalkan tak menyentuh mana mana pihak. Semua boleh buat punye. Kacang je haha. [Ingat senang ke nak edit edit gambo huhu]Apa yang penting , Wana memang suka edit edit gambar. Lagipun , zaman sekarang edit edit gambar ni memang popular & memang ada kelebihannya tersendiri. BEST looorh :)

Thumbs Up!!



Ok lah korang. Wana rasa dah banyak sangat kot Wana bebel. Entah apa apa entah. Main taip jek haha :D OK lah korang. Jumpa lagi dilain post ye. Tata !! :)



P/S : Entry ni mengenai pendapat and pandangan Wana . Tak sentuh mana mana pihak k. Sama ada yang hidup ataupun yang dah meninggal dunia. PEACE NO WAR!! :D

6 kritikan & pendapat:

Queen M said...

ahaha..kalo dah x bape cun mcm org laen,ape salahnye edit sket utk serlah kan kecun-nan tu..hehe :P

kechek adda (: said...

err sye xpna ahh lak edit pic . bia ahh burok cmne pon . err tp xsala kot ip owg nk edit pic . tuhh hak cndry .-__________-

Ain Zulaikha said...

setuju sangat.. hehehe gambar semua fake jek haishhh

wAnA said...

Reply to | Queen M |

Ha'ah. Betul tuh :)
Memang xsalah un. Skali skale nak rase cun jgak hehe :D

wAnA said...

Reply to | Kechek Adda |

Waaa..malu sy ngn awk hikhik
Wana ley r thn bnyk jgk edit edit pict hehe
Yup , mmg xslh un. Tak kn nak mrh some1 cz edit pict. Tak elok uh hehe :)

wAnA said...

Reply to | Ain Zulaikha |

haha
Btul tuh. nseb baek ade yg s2ju hukhuk :)