Tuesday, December 14, 2010

Nak tukar LAYOUT FACEBOOK yang baru kpd yg lama

Salam... ceria !!




Hai !! Korang semua apa khabar ?? Sihat ?? Kalau sihat , Alhamdulillah syukur... Law kurang sihat , cepat cepat mam ubat ye. Nanti sape yang susah ?? Wana jugak yang susah *ehe apesal terselit nama aku lak ?? huhu*

OK lah. Amacam tajuk entry kali ini ?? Menarik tak ?? *hehe* [Entry berani mati nih huhu] Mesti ada di kalangan korang yang dah tahu an ?? Tapi tak pe. Wana nak share jugak untuk sesiapa yang belum tahu lagi tentang ni :) 

Emm... Korang rasa selesa tak ngan layout FB yang baru ?? Kalau dah rasa selesa , Wana nak ucap SYABAS k. Sebab dah pandai menyesuaikan diri ngan layout yang baru :) *ececeh !!* 

Kepada sesiapa yang rasa tak selesa walaupun dah beberapa minggu kita gunakan , *ceh !! yeke ?? maen hentam je huhu* Meyh join Wana selesaikan masalah tu. Jom !! :)




Firstly , korang bukak ACCOUNT FB korang , then klik ACCOUNT SETTING.











Pastu , korang akan nampak perkataan DEACTIVATE ACCOUNT ( kat bawah sekali ) Korang klik jek DEACTIVATE.









Hah !! Yang ni korang jangan takut k. Kat situ memang banyak reason yang dia nak. Korang just pilih  "THIS IS TEMPORARY. I'LL BE BACK."  Then klik CONFIRM.







Pastu , dia akan keluarkan PASSWORD CONFIRMATION & SECURITY CHECK. Korang taip je k. Taip dengan betul.








Lepas korang klik SUBMIT kat SECURITY CHECK , akan automatic SIGN OUT dan akan tulis camni. *tengok gambar bawah*






OK. Ekh ??! Belum selesai lagi !! Korang tinggalkan FB uh dalam 15-20 minit. Then , korang SIGN IN balik. Lepas SIGN IN , korang akan dapat tulisan camni kat HOME korang *tengok gambar kat bawah*







Pastu , cuba korang tengok PROFILE korang. Amacam ?? Jadik tak ?? hehe *Jangan hepy sangat ye haha*







OK lah. Sampai sini saja untuk kali ni. Kalau korang nak bertanya letak je kat ruang komen ye. Itu saja. 

Selamat Mencuba !! Tata.. :)








P/S: Law tak jadi , awal awal lagi Wana nak mintak maaf kat korang huhu. Wana dah try dah. FB ni memang akan tukar ke layout yang lama. Tapi , dia bengong ckit *haha* Layout FB ni akn tukar tukar , kejap layout lama...kejap layout baru *Wana rasa belit belit kot ayat Wana nih huhu* OK lah. Korang cuba lah dulu ye. Baru tau apa yang Wana maksudkan uh haha. Kalau nak lah. Kalau tak nak pun tak pe. Better korang kekalkan je layout yang baru uh. Penat penat Mark Zuckerberg buatkan layout yang cantek tuk kita *haha* Dalam hati menyesal sebab tertekan "get a new profile" huhu. 

8 kritikan & pendapat:

Cempakamelati said...

Terima kasih atas tutorial tu.

Queen M said...

aah..mmg die akan tuka2..mengong sket fb neh..hahaha..btw mira folo kamuu sbb suke blg kamuu + ade katun comel2 :)))

Cik_Shiqah said...

upgrade punya upgrade smpai menyusahkan. huk3. terima je lah seadanya profile bru tuh. hehehe :D

wAnA said...

cempakamelati : same2 :D
mira : heeeh~~ okeey..thnx sbb follow.. :D
Shiqah : Betul 2. Smpai wt rase mcm serabut bile tgk fb uh. sape yg dh wat new profile kne trime je lah seadanye..hehe

Lelaki Ini said...

wah!
thanx info!

wAnA said...

its ok.. :D
most welcome.. ;)

misz sheyla said...

thanks 4 the info..xsuke dgn layout baru

wAnA said...

huhu sesame misz sheyla.. :D