Tuesday, October 11, 2011

Buat DOODLE menggunakn MICROSOFT EXCEL | First DOODLE. Berhasil!

Haaai Readers!

Huuuu...seramnye cerita tadi..tertutup tutup muka saya bila tengok cerita FLAT 3A tu hehe. Serious, saya  dah tak tahu nak buat apa selepas saya buat DOODLE tadi. Semua movie saya layan =D

Bercakap mengenai DOODLE, alhamdulillah saya dapat buat doodle yang memang tak seberapa comel macam doodle korang =D Semalam, selepas saya ziarah satu blog  ni, tetiba ada rasa macam nak cuba buat satu doodle. Sebenarnya sebelum ni saya teringin sangat nak cuba buat doodle tapi bila fikir balik macam leceh pun ade sebabnya nak kena cari software nye dulu...nak kena download lagi...pastu masa nak buat doodle ni tak cukup..Yelah kan, belum cuti sem lagi hehe. Sekarang masa dah ada, haaa apa lagi, kerja saya asyik buat doodle je lah. 

Lepas saya dapat tahu cara buat doodle dengan lebih mudah, lagi semangat saya nak buat doodle. Tak perlu menggunakan software, cuma guna MICROSOFT EXCEL jek. Nak tahu macam mana
caranya jom tengok tutorial tutorial yang ada kat blog ni. Klik je k ^^. Memang superb lah! Dahlah comel, mudah pulak tu.

Haaa....ni lah hasil nya. First doodle yang saya dah buat dari pagi sampai lah ke tengahari. Tengahari baru boleyh siap sepenuhnye hehe.


Saya buat doodle ni menggunakan MICROSOFT EXCEL dan ADOBE PHOTOSHOP CS5. Photoshop tu saya guna untuk edit saja :)



Ok lah korang. Sampai di sini sahaja untuk post kali ini. Lain kali kalau ada masa terluang saya buat post baru lagi..

Tata.. 





P/S : Jomlah cuba buat doodle guna MICROSOFT EXCEL jew. Senang taw, trust me ^^

4 kritikan & pendapat:

nurdani said...

comel doodle tu.tahniah2 !

wAnA said...

@nurdani : Terima kasih akak :D btw, doodle akk lgi comel..seriously ^^

khairul said...

sy folo 146

Myvi mana yg korang suka ?http://gilamodified.blogspot.com/2011/10/myvi-mana-yg-korang-suka.html

wAnA said...

@khairul : okeyh..thnx khairul ^^